Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از روزنامه همشهری، البته امام موسی صدر در ملاقاتی که با عقاد داشت انتقادهایی هم به فیلم مطرح کرد ولی در کل از مدافعان فیلم و از مشوقان مصطفی عقاد برای ادامه‌دادن این مسیر بود.‌ سال ۱۹۷۷ و پس از نمایش فیلم محمد رسول‌الله در سینماهای آمریکا امام موسی صدر با کارگردان این فیلم مصطفی عقاد ملاقات کرد و در این ملاقات امام موسی صدر نکاتی را برای اصلاح بخش‌هایی از فیلم پیش از اکران عمومی در کشورهای مسلمان مطرح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام صدر در این دیدار به چند صحنه از فیلم اشاره کرد و گفت که اگر این صحنه‌ها حذف شود، شاید اشکال‌ها و ایرادها هم برطرف شود.

از جمله این ایرادها، صحنه طبل‌زدن هنگام فتح مکه و شعار «الله اکبر کبیراً» است چراکه فتوحات پیامبر، ساده و به‌دور از مظاهر مادی بود و طبل زدن از این سادگی می‌کاهد، حتی اگر جلوه‌های سینمایی، این صحنه را اقتضا کند. ایراد دوم مربوط به جایی است که ابوسفیان هنگام فتح مکه درحالی‌که شعله‌های آتش در اطراف او زبانه می‌کشد، می‌گوید: «قلمرو فرمانروایی محمد گسترده شده است.» و بلال، مؤذن پیامبر، در پاسخ او می‌گوید: «این قلمرو نبوت است نه فرمانروایی.» ایراد سوم مربوط به پایان فیلم است که سازندگان فیلم از مقامات لیبی به‌سبب تلاش در تولید این اثر سینمایی سپاسگزاری می‌کنند. این صحنه را می‌توان هنگامی که فیلم به مشرق زمین می‌رسد، اصلاح کرد.

امام موسی صدر به مصطفی عقاد گفت: وقتی شنیدم تماشاگران فیلم در آمریکا درباره جزئیات آن صحبت می‌کنند و می‌گویند پخش این فیلم، با اعلام موافقت کمیته الازهر و مجلس اعلای شیعیان در لبنان آغاز می‌شود، احساس سربلندی کردم. نام مجلس همراه با این فیلم جاوید، جاودانه شد.

مصطفی عقاد کارگردان فیلم به امام صدر گفت: ما دست‌اندرکاران سینمای جهانی در آمریکا، از این که نیرویمان در خدمت تجارت یا فساد و یا صهیونیسم باشد، خسته شده‌ایم. ما جوانان عرب بر آن شده‌ایم که گناهان خود را جبران کنیم و با روش خودمان خدمت به اسلام کنیم و فیلم محمد رسول‌الله راساخته‌ایم تا دوران کنونی را با سلاح همین دوران به چالش بکشیم.
امام صدر درباره نویسنده فیلمنامه پرسید. آقای عقاد گفت: «آقای السهار و الحکیم آن را نوشته‌اند.» امام از موضع علمای اسلام نیز پرسید. آقای عقاد برگه موافقت کمیته مربوط در دانشگاه الازهر را به ریاست شیخ الازهر، دکتر محمد الفحام، به امام نشان داد.

این فیلم در قاهره و در اکران خصوصی برای امام موسی صدر و ۹ نفر به نمایش درآمد اما در یک‌سوم اول فیلم، برق قطع شد و امام و دیگر حاضران درحالی‌که چشمانشان از گریه سرخ شده بود، از سالن سینما بیرون آمدند.

امام موسی صدر سپس گفت: «آرزوی من این بود که فرصت مشاهده این فیلم در روز عید فطر برای لبنانی‌ها فراهم می‌شد. در چنین موقعیتی هم به ایمان همه مسلمانان افزوده می‌شد و هم مسیحیان لبنان همچون مسیحیان عرب با اسلام، این دین آزادی، عدالت و یاری مظلوم و محروم، بیشتر آشنا می‌شدند.»

پس از اکران خصوصی، امام موسی صدر کمیته‌ای را به ریاست شیخ محمدمهدی شمس‌الدین مأمور بررسی فیلمنامه و اعمال برخی اصلاحات جزئی در آن کرده و سپس آن را بازنگری کرد و نامه موافقت مجلس اعلای شیعیان با فیلمنامه را به آقای عقاد داد و گفت: «به‌ نظر من مرحله‌ای جدید در روند دعوت اسلامی آغاز شده است؛ مرحله‌ای که همواره انتظار آن را می‌کشیدیم؛ اگرچه دشواری‌های متعددی برای خودم و شما پیش‌بینی می‌کنم.»

کد خبر 630302 برچسب‌ها فیلم خارجی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: فیلم خارجی امام موسی صدر مصطفی عقاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۹۸۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پولاد کیمیایی برای نمایش «گالیله» می‌خواند

دریافت 61 MB

به گزارش قدس آنلاین به نقل از مشاور رسانه‌ای نمایش «گالیله»، ویدئویی از مراحل ضبط قطعه موسیقی نمایش «گالیله» با خوانندگی پولاد کیمیایی  که این شب‌ها در تئاتر شهر روی صحنه است، منتشر شد.

قطعه «آهای گالیله» از زبان یک خواننده دوره‌گرد در نمایش «گالیله» خوانده می‌شود که ترانه آن را کاوه آفاق سروده و آهنگسازی و تنظیم موسیقی نمایش و همچنین این ترانه  بر عهده محمدرضا چراغعلی آهنگساز شاخص کشور بوده است.

نمایش «گالیله» به تهیه‌کنندگی آزیتا موگویی و کارگردانی شهاب‌الدین حسین‌پور با نقش‌آفرینی فرهاد آییش، صدف اسپهبدی، نورا هاشمی، محمد نادری، حمید رحیمی، شهروز دل‌افکار، آرش فلاحت‌پیشه، محمد معتضدی، اشکان صادقی، فربد فرهنگ‌، علیرضا ساوه درودی، سامان کرمی و علیرضا مویدی در سالن اصلی تئاتر شهر روی صحنه است.

نمایشنامه «گالیله» نوشته برتولت برشت و ترجمه حمید سمندریان است و دراماتورژی متن را نیز  محمد امیریاراحمدی بر عهده دارد.

فروش بلیت این نمایش در سایت تیوال از طریق لینک tiwall.com/s/galilei3  و همچنین فروش بلیت ردیف هفت نیز در سایت گیشه تئاتر در دسترس علاقه‌مندان است.

صبا کریمی

دیگر خبرها

  • خوانندگی پولاد کیمیایی برای «گالیله»
  • رسول الله (ص) محور وحدت هستند
  • پولاد کیمیایی برای نمایش «گالیله» می‌خواند
  • «محمد پورجعفری» یک نمایش جنایی به صحنه می‌برد
  • «تله موش» روی صحنه می رود
  • امروز سالروز شهادت مظلومانه امام جعفر صادق (ع)است، صلاله ای پاک از رسول الله
  • امام صادق (ع) حافظ آثار رسول الله برای جهان اسلام بوده است
  • «طاووس خانم و ازدواج‌هایش» روی صحنه می‌رود
  • سوگواری شهادت امام صادق (ع) در حرم شاهچراغ
  • امام جمعه یاسوج از خدمات امدادگران هلال احمر در صحنه حوادث قدردانی کرد